![]() |
محمد مهدی زاهدی |
زاهدی در سال ۱۳۶۱ به مدت یک سال رئیس آموزش و پرورش شهربابک بود. وی از این سال تا سال ۱۳۷۳ سابقه شغلی دیگری نداشت، در سال ۱۳۷۳ به عنوان معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر منصوب شد و تا سال ۱۳۷۶ معاون این دانشگاه بود. او از سال ۱۳۷۷ عضو شورای اسلامی شهر کرمان شد و دو دوره در شورای شهر کرمان عضو شورا بود. در سال ۱۳۸۴ وی یکی از اعضای ستاد دیه استان کرمان بود.
به دلیل ارتباط با محمدرضا باهنر که یکی از نیروهای قدرتمند جناح اصولگرایان در مجلس هشتم بود، از سوی احمدی نژاد در مرداد ۱۳۸۴ به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی شد و رای اعتماد گرفت . زاهدی در دولت دوم احمدی نژاد ، سفیر ایران در مالزی بود و در مجلس نهم و دهم ، نماینده کرمان است .
محمد مهدی زاهدی پس از اینکه وزیر علوم شد در سفری به فرانسه در جریان بازدید از انستیتو مطالعات عالی این کشور اصرار داشت که خود را به عنوان یک استاد بزرگ ریاضی معرفی کند، اما در گفتگو با مدیر انستیتو به طرز عجیبی از عالم ریاضیات و مسائل آن بی خبر بود، و وقتی از وی در مورد جایزه بین المللی « فیلدز» که در میان ریاضیدانان جایزه ای در حد نوبل است، سوال شد، وی پرسید: جایزه فیلدز چیست؟ همراهان وزیر علوم که از اساتید دانشگاه بودند، از بی اطلاعی وزیر شگفت زده و در مقابل مدیر فرانسوی سرشکسته شدند. او همچنین در هنگام بازدید از همین موسسه از حضور دانشجویی ایرانی به نام « صمدی» در آن دانشگاه ابراز خوشنودی کرده بود، در حالی که مدیر فرانسوی از وجود چنین دانشجویی بی خبر بود. بعدا وقتی وزیر علوم کابینه احمدی نژاد برای اثبات نظرش گفت که روی تابلوی اعلانات نام دانشجویی به نام صمدی را دیده است، معلوم شد که وی نام فرانسوی روز شنبه « samedi » را اشتباها به عنوان نام یک دانشجوی ایرانی فهمیده است.
در دوره وزارت زاهدی ، دانشجویان و اساتید زیادی اخراج شدند . او از ابتدای دوره وزارتش شروع کرد به عوضکردن رؤسای دانشگاهها و سپس مرخصکردن استادان دانشگاه به اسم بازنشستگی. بازنشستگی استادان کهنهکاری که به هر دانشکده و دانشگاه اعتبار میدهند، از یک سو طبق قوانین و از سوی دیگر با تردید دانشجویان و کارشناسان آموزشی درباره درستی محرومکردن دانشگاهها از توان و تجربه علمی و آموزشی آنان انجام شد؛ که آخرین نمونه آن، بازنشستهشدن اجباری دکتر مهدی گلشنی بود . موضوع بازنشستگی استادان از نخستین تابستانی که زاهدی بر صندلی وزیر علوم نشسته بود، آغاز شد. اولین بازنشستگیها در دانشکده حقوق دانشگاه تهران اعمال شد، سپس به دانشکده ادبیات این دانشگاه هم رسید و بعدها دامنهاش تا دانشگاه علامه طباطبایی و سپس دیگر دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور رسید. این موج، با خبر بازنشستگی حسین بشیریه، استاد صاحبنام حوزه جامعهشناسی سیاسی و دکتر میرجلالالدین کزازی، فضای آکادمیک ایران را تحتتأثیر قرار داد. پیش از آنها دکتر رضا رئیسطوسی استاد اقتصاد سیاسی نفت و دکتر احمد ساعی، استاد مسائل جهان سوم مشمول حکم بازنشستگی شده بودند. هرچند این بازنشستگیها مطابق با آییننامه استخدام اعضای هیاتعلمی هر دانشگاه انجام میشد اما همین آییننامه توضیح میدهد که اگر درجه علمی مشمولان، «استاد تمام» باشد، لازم است نظر گروه علمی درباره ادامه تدریس آنها مد نظر قرار میگیرد. آنچه موضوع بازنشستگی استادان را جنجالیتر کرد، رویه تبعیضآمیز در اعمال آن بود؛ طوری که این بازنشستگیها دامن استادانی را گرفت که از نظر فکری و مشی سیاسی با دولت نهم همراه نبودند.
زاهدی موارد زیر را به عنوان سوابق شغلی اش بیان میکند که همه آنها دروغ هستند :
- عضو انجمن ریاضی کشور ژاپن از سال ۱۳۷۴ تاکنون : این ادعا رد شد .
- عضو آکادمی علوم نیویورک از سال ۱۳۷۶ تاکنون : این آکادمی در سال ۱۳۸۸ ادعای زاهدی را رد کرد .
- ارائه بیش از صد مقاله در کنفرانسهای علمی داخلی و خارجی
- چاپ بیش از ۸۵ مقاله در مجلات علمی بین المللی
- سخنرانی علمی در کشورهای آلمان - اتریش - ارمنستان - اسلواک - اکراین -
ایتالیا - چک - چین - ژاپن - سوریه - کانادا - کره جنوبی - مجارستان -
یونان - ترکیه - پاکستان - روسیه - هند
- انجام بیش از ۲۶ طرح تحقیقاتی از جمله دو طرح ملی که دریکی از این طرحها
نظریه جدیدی ارائه شده که هم اکنون دانشمندانی در کشورهای ژاپن، کره و چین
روی آن نظریه کار میکنند.
- انتخاب به عنوان مرد علمی سال 1997 تا 1998 توسط مرکز بین المللی کمبریج : این مرکز ، هیچ ارتباطی با دانشگاه کمبریج ندارد بلکه موسسهای است که در قبال دریافت پول ، هرکسی را به عنوان مرد سال علم معرفی میکند .
- انتخاب به عنوان مرد علمی سال 1997 تا 1998 توسط مرکز بین المللی کمبریج : این مرکز ، هیچ ارتباطی با دانشگاه کمبریج ندارد بلکه موسسهای است که در قبال دریافت پول ، هرکسی را به عنوان مرد سال علم معرفی میکند .
- انتخاب و معرفی در لیست برترین ریاضی دانان جهان توسط انجمن ریاضی آمریکا در سالهای 1998 تا 2002 : این ادعا توسط انجمن ریاضی امریکا رد شد .
با وجود تکذیب های رسمی انجمن های ریاضی ، وی در سال ۱۳۸۸ این مسائل را رد میکند .
با وجود تکذیب های رسمی انجمن های ریاضی ، وی در سال ۱۳۸۸ این مسائل را رد میکند .
از جمله اقدامات زاهدی در دوران وزارت علوم ، صدور مجوز مؤسسه غیرانتفاعی کرمان به نام خودش و صدور مجوز دانشگاه غیرانتفاعی به نام همسرش بود.
در جریان افشای بورسیههای غیرقانونی ، مشخص شد که فرزند زاهدی ، با معدل ۱۳، از بورسیه نخبگان استفاده کرده و مشغول تحصیل در مقطع دکتراست . همچنین خواهرزاده دکتر زاهدی در سال ۱۳۸۴ با ادعای نیمه تمام ماندن دوران ادامه تحصیلاش در دانشگاه بنگلور هندوستان با حمایت ریاست دانشگاه علامه طباطبایی و بدون شرکت در کنکور ورودی برای ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد رشته حقوق بشر پذیرفته شد . به نقل از یکی از استادان دانشگاه علامه، خواهرزاده زاهدی در سال ۸۴ با
ادعای تحصیلات نیمه تمام و گذراندن ۱۸ واحد در هند، به دانشگاه علامه منتقل
میشود ولیکن با استعلام (به شماره ۸۳۸۹۰۸/۷۱۳ مورخ ۱۳/۴/۱۳۸۹) معلوم شد
که ادعای او در مورد تحصیل در هند جعلی بوده و در آزمون ورودی
دکترا در بخش کتبی تنها شریعتی رئیس دانشگاه برگه وی را دیده و در بخش
مصاحبه هم نمره ۰/۵ از ۲۰ کسب کرده است. با این وجود او در دانشگاه میماند
و چون توان گذراندن درسها را نداشته، بر خلاف قانون وزارت علوم، برخی
آنها را به صورت میهمان در دانشگاه پیام نور گذرانده است .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر