مافیای بابک زنجانی


  • بابک زنجانی - نام پدر : مرتضی - شماره ملی : ۰۰۵۸۲۰۴۶۴۴
  • حمید فلاح هروی - نام پدر : علی - شماره ملی : ۰۹۳۹۴۶۷۷۲۰ - کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی از دانشگاه فردوسی مشهد
  • فواد شكوری گنجوی - شماره ملی : ۰۰۴۳۹۳۱۷۶۶ - کارشناسی ارشد انتقال تكنولوژی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
  • حسین شیرازی منش
  • سید مرتضی میریان - شماره ملی : ۰۰۷۱۰۵۶۵۶۴ 
  • سید حسن میرکاظمی - شماره ملی : ۰۰۵۴۷۷۵۸۳۳

بابک زنجانی متولد ۱۳۵۲/۱۲/۲۱ در محله میدان راه آهن تهران ، تنها پسر خانواده زنجانی است . پدر وی مرتضی زنجانی کارمند راه آهن ایران و مادرش خانه دار و خیاط بوده است و با این توضیحات ، شرایط مالی‌ متوسط داشته اند . پدرش مرتضی زنجانی ، با خرید سهم زیادی از شرکت TBT ، یکباره وضعیت مالی اش تغییر زیادی می کند و از میدان راه آهن به میدان فاطمی جابجا و تا چند سال پیش هم آنجا سکونت داشته اند .
بابک زنجانی دو خواهر دارد . یکی از خواهرها به نام نوبهار زنجانی ، شریک و سهامدار اصلی‌ اغلب شرکت‌های تجاری بابک زنجانی و مالک شیرینی‌ فروشی سورینت وی آی پی است (تهران - خیابان ایران‌ زمین - خیابان مهستان - نبش کوچه دوم)







بابک زنجانی پس از گرفتن دیپلم در سال ۱۳۷۰ ، به سربازی رفته و به عنوان سرباز نیروی زمینی سپاه پاسداران ، دوره آموزشی را در مرکز آموزش نیروی زمینی‌ سپاه در اردکان  یزد سپری می کند . سپس بر اساس قانون تک‌ فرزند پسر ، به تهران منتقل شده و در پادگان ولیعصر سپاه پاسداران مشغول به خدمت میگردد . وی ۱۲ ماه و ۸ روز در پادگان ولیعصر تهران به عنوان دژبان ارشد دفتر ریاست  نمایندگی (ساعس سپاه ، مخفف سازمان عقیدتی‌ سیاسی سپاه) خدمت کرده و به دلیل تناسب اندام و همچنین اعلام نظر مساعد ریاست عقیدتی‌ سیاسی پادگان ولیعصر سپاه پاسداران ، با درخواست وزارت دارایی و بانک مرکزی برای سرباز امریه ، به بخش تشریفات بانک مرکزی منتقل می شود . قانون مندی و داشتن رسم الخط  بسیار زیبا ، موجب میشود تا توسط یکی از کارکنان دفتر ریاست بانک مرکزی به نام کریم زادگان ، به دبیرخانه حوزه ریاست جابجا شده و در بخش نامه های پستی مشغول به کار شد . بابک زنجانی تا پایان سربازی ، در همین بخش مشغول به کار بوده است .

بابک زنجانی شهريور ۱۳۹۲ در مصاحبه با هفت نامه آسمان ادعا کرد که راننده شخصی محسن نوربخش (رییس بانک مرکزی) بوده است . این موضوع کاملاً دروغ است . مدیران ارشد دولتی درجه یک با ضریب داشتن اطلاعات طبقه بندی شده و سری ، حفاظت ویژه دارند . محسن نوربخش در تاریخ ۱۳۸۲/۱/۲ در نوشهر سکته قلبی کرده و در بیمارستان فوت می‌کند . در زمان فوت وی ، همسر و فرزندانش به همراه چهار نفر نیروی حفاظت در بیمارستان حضور داشته اند . رییس کل بانک مرکزی ، چهار نفر محافظ داشته اما چطور راننده اش ، سرباز امریه به نام بابک زنجانی بوده است ؟! (اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه نوربخش ، خودکشی کرده است)
همچنین به طور کلی ، قسمت اصلی‌ دفتر ریاست بانک مرکزی ایران ، از نظر حفاظتی در ردیف مکان‌های طبقه بندی شده قرار دارد و به غیر از کارکنان رسمی‌ ،هیچ کسی‌ نمیتواند در آنجا رفت و آمد کند . بر این اساس ، اشتغال سرباز امریه در آن بخش مجاز نیست و از سربازان امریه ، در بخش های غیرطبقه بندی شده استفاده می شود .
بابک زنجانی به خبرنگار اینطور گفته است :

 اولین ارزی که از بانک مرکزی برای توزیع در بازار گرفتید تا قیمت دلار کنترل شود ، چقدر بود؟

۱۷ میلیون دلار . اولین کارمزدی هم که گرفتم ۱۷ میلیون تومان بود . با آن پول هم یک دفتر در میرداماد خریدم. 

با اینکه این مطلب به طنز شبیه است ، اما آن را بررسی میکنیم :

وظیفه تزریق ارز در بازار ، بر عهده ستاد تنظیم بازار است که از نمایندگان ریاست جمهوری ، کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام ، معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات ، وزارت اقتصاد و دارایی ، وزارت بازرگانی ، بانک مرکزی ، مجمع امور صنفی کل کشور ،  کمیسیون اقتصادی مجلس ، کمیسوین اصل نود و بانک ها تشکیل شده است . هر گونه تصمیم گیری در زمینه مسائل پولی و ارزی ، توسط این ستاد انجام می شود . این که رئیس کل بانک مرکزی ایران ، ۱۷ میلیون دلار را به یک سرباز امریه بدهد و او هم کارمزد بگیرد ، خنده دار است .
اصل ماجرا این بوده که بین سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ (دوره سربازی بابک زنجانی) بازار ارز ، بیشترین نوسانات را داشته است . احمد ابریشمچی ، نامه ای به رییس کل بانک مرکزی می نویسد و بابک زنجانی که در بخش نامه های بانک مرکزی مشغول به کار بوده است ، نامه را به دست محسن نوربخش می رساند و برای این کار ، در سال ۱۳۷۳ از احمد ابریشمچی ۱۷ میلیون تومان پورسانت و یک دفتر کار در میرداماد تهران هدیه می گیرد .

بابک زنجانی به واسطه یکی‌ از دوستان پدرش ، به کار فروش و صادرات پوست گوسفند وارد می شود و با حمایت های سردار مرتضی میریان (جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه و فرمانده قبلی یگان ویژه صابرین) پیشرفت می‌کند .

سردار سید مرتضی میریان


بابک زنجانی در یکی‌ از مصاحبه‌ها ادعا می‌کند که در زمان فوت محسن نوربخش یعنی در سال ۱۳۸۲ ، ۸۰۰ میلیون تومان داشته است که این مطلب هم دروغ است .
بابک زنجانی در سال ۱۳۸۲ ، در بانک تجارت شعبه ۱۶۲۵ بانک تجارت (کیش - خیابان سنایی - مرکز بانکی کیش - ساختمان مرکزی بانک تجارت) دارای حساب با موجودی ۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان بوده که این مبلغ به غیر از حساب بانکی وی در تهران است . حساب مذکور ابتدا دوامضایی بنام‌های بابک زنجانی و سید مرتضی میریان با مهر شرکت صنایع غذایی ثامن گوارای کیش بوده و در ۱۳۸۳/۲/۲۹حق امضا به بابک زنجانی تغییر داده شده است .

بابک زنجانی به جرم جعل امضا و صدور چک بلامحل ، محاکمه شده و از اتهام جعل امضا تبرئه میشود ولی‌ بدلیل صدور چک بلامحل به ۲ سال زندان محکوم میشود . اصل موضوع ، صدور چک بلامحل نبوده بلکه به جرم پرداخت رشوه به سرممیز اداره دارایی ، زندانی می شود . بابک زنجانی در آن زمان ، حدود ۶۸۰ میلیون تومان پول نقد در بانک ملی شعبه ۱۲۰۳ (تهران - بلوار میرداماد - نرسیده به میدان مادر - روبروی مسجد الغدیر) دقیقاً ۴ ساختمان بالاتر از دفتر کارش داشته است .

در زمان زندانی بودن در زندان قصر ، با سفارش سردار مرتضی میریان به فرج الله صداقت (رئیس زندان قصر) بابک زنجانی مسئول فروشگاه زندان میشود و عملاً در زندان نبوده است . بعد از آزادی ، به دلیل بدهی مالیاتی ممنوع الخروج میشود و برای تسویه حساب‌های قبلی‌ اش با بازرگانان ترکیه ، مجبور می شود به صورت قاچاقی از کشور برود که در زمان بازگشت ، توسط هنگ مرزی سلماس دستگیر و در دادسرای سلماس به اتهام خروج غیرقانونی‌ ، به ۱۵ روز زندان و ۵۰۰۰۰ تومان جریمه نقدی محکوم میشود .

پس از آن ، بابک زنجانی در جزیره‌ کیش ساکن می شود و در بازار پردیس ، یک دفتر کوچک ترخیص کالا باز کرده و همزمان یکی‌ از غرفه‌های بیرونی‌ بازار را اجاره و اقدام به فروش مجلات و تنقلات می‌کند . منزلی هم در سمت شهرک صدف نزدیک اداره راهنمایی کیش اجاره می‌کند که صاحب آن منزل ، برادرزاده محسن نوربخش بوده است .
اطلاعات موجود نشان می‌دهد که بابک زنجانی در ابتدای فعالیت‌هایش در دی ماه ۱۳۸۳ ، شریک سردار مرتضی میریان در شرکت ثامن گوارای کیش بوده است . میریان در سال ۱۳۸۴ سهامش رابه  محمد ایزدپناه طوسی می‌فروشد و از شرکت خارج می‌شود . نکته جالب این است که از این سال به بعد دیگر ردپایی از این شرکت در اسناد موجود نیست و خبری از تغییرات یا انحلال این شرکت وجود ندارد . محمد ایزدپناه طوسی نیز از سال ۱۳۸۴ در هیچ کدام از اسناد رسمی دیده نمی شود .

آشنایی با حسین شیرازی منش

حضور و فعالیت اقتصادی حسین شیرازی منش در کیش ، به ۲۵ سال قبل باز میگردد . وی ابتدا در یکی‌ از بازارهای کیش معروف به بازار عرب ها ، در مغازه ای کوچک ، لوازم خانگی میفروخته است . 
با رونق اقتصادی در کیش ، شیرازی منش به همراه مهندس همراهیان ( عضو هیات مدیره هتل پارسیان کیش) و چند نفر از بازرگانان ساکن کیش ، جامعه بازاریان و بازرگانان کیش را پایه گذاری می‌کند و خودش و حسن میرکاظمی ، عضو هیات مدیره آن می شوند . شیرازی منش در سال ۱۳۸۷ ، شرکت اتحاد نوین کیش را تأسیس و رئیس هیت مدیره آن می شود . وی از دوستان حسین قاسمی (مدیر منطقه آزاد کیش تا مرداد ۱۳۸۴) بوده و با کمک وی رانت‌های بسیاری دریافت کرده است . مالکیت شش دکه ساحلی در کیش (اسکله تفریحی)  و غروب کیش یا همان کشتی یونانی ، به شیرازی منش است . رانت خواری‌ها تا جایی‌ ادامه داشته که یکی‌ از افراد تصویب کننده در پروژه پل روی آب اسکله تفریحی کیش میشود .
احترام ساکنان و بازرگانان کیش به شیرازی منش فرد ، از ترس است چون با استفاده از نفوذ خود ، مشکلات زیادی را برای خیلی‌ از بازاریان ایجاد کرده اما کسی‌ توانایی مقابله با وی را ندارد . از طرفی‌ وی دوست صمیمی‌کهندان است که گفته میشود مدیرکل اداره اطلاعات کیش است . حسین شیرازی منش به دلیل اینکه یکی از بنیانگذاران مسجد ابوالفضل کیش در محله عرب ها است ، از طرف امام جمعه کیش و فردی بنام محبیان که مدیرکل حراست سازمان منطقه آزاد کیش است ، پشتیبانی میشود .
حسین شیرازی منش در حال حاضر ، عضو هیات رییسه جامعه بازاریان و بازرگانان کیش است . تصاویر حضور حسین شیرازی منش در مجمع عمومی عادی جامعه بازاریان و بازرگانان کیش در تاریخ ۱۳۹۵/۴/۳۱ :




حسین شیرازی منش در سال ۱۳۷۴ با نامه هاشمی رفسنجانی به سازمان منطقه آزاد کیش در رابطه با همکاری با شیرازی منش برای راه اندازی بزرگترین گلخانه مصنوعی در منطقه با تولید سبزی جات و صیفی جات ،  مبلغ ۶/۵ میلیارد تومان از سازمان منطقه آزاد کیش وام می گیرد . در سال ۱۳۷۶ ، اولین گلخانه هایدروپونیک ایران در جزیره‌ کیش را با مساحت ۷۷۵۰ متر مکعب افتتاح می‌کند که این گلخانه زیر مجموعه‌ شرکتی شرکت هایدروپونیک مهستان کیش است . سپس در سال ۱۳۷۷ ، ۱۰۰۰ متر مکعب به این واحد افزوده شده و مساحت آن به ۸۷۵۰ متر مکعب افزایش می یابد . مردادماه سال ۱۳۹۰ به دلیل اشتباه محاسباتی و عملیاتی ، این شرکت در آستانه ورشکستگی قرار می‌گیرد . شیرازی منش با واسطه قرار دادن سردار مرتضی میریان ، از بابک زنجانی می‌خواهد که در صورت تمایل در مورد شراکت و خرید سهام این شرکت به او کمک کند . بابک زنجانی نیز در مهرماه ۱۳۹۰ ، تمام سهام این شرکت را خریداری کرده و حق امضا بنام شرکت سورینت قشم و بابک زنجانی می شود .


بابک زنجانی گلخانه را گسترش داده و ۶۰۰۰ متر مکعب دیگر به آن اضافه می‌کند و سیستم تولید تمام اتوماتیک را از اسپانیا وارد می‌کند . این آغاز  پیوند دوستی‌‌ها و تداوم همکاری بابک زنجانی و حسین شیرازی است .
 





شرکت سرمایه گذاری غدیر در سال ۱۳۸۴ ، دفتر پیگیری امور گمرکی خود را در کیش افتتاح و دعوت به همکاری مینماید که بابک زنجانی اعلام همکاری کرده و به عنوان پیمانکار ترخیص کالا در گمرک کیش و گمرک بندرعباس معرفی می شود .

در تیرماه ۱۳۸۴ ، از مجموع کالاهای وارد شده توسط شرکت غدیر در گمرک شهید رجایی بندرعباس ، ۵۵ کانتینر مخدوش اعلام شده و از ترخیص آنها جلوگیری میشود . این موضوع توسط اداره حقوقی گمرک بندرعباس ، به شرکت غدیر اعلام میشود . با تماس تلفنی وکیل شرکت غدیر با زنجانی ، وی می گوید که در قبال گرفتن ۶۰۰ میلیون تومان و ۲۵۰ سکه بهار آزادی میتواند کانتینر‌ها را از گمرک بندرعباس به گمرک کیش منتقل و از کیش از طریق هوایی ، به تهران بفرستند . مهندس تراویده اصل به کیش سفر می‌کند و درخواست‌های بابک زنجانی را به وی تحویل میدهد . سپس بابک زنجانی با قایق به بندرعباس رفته و شخصا پس از ۴۸ ساعت ، با ۵۵ کانتینر وارد گمرک کیش میشود . پس از ۹ شبانه روز کار ۲۴ ساعته ، همه جعبه‌های چای به صورت پالت‌های ۱۲ عددی بسته بندی و به باربری هواپیمایی کیش ایر تحویل و با هماهنگی فردی بنام شمسا ، از فرودگاه کیش به تهران فرستاده می شود .
در فروردین ماه ۱۳۸۵ ، شرکتی در سوییس که شرکت غدیر  از سهامداران آن است ، باید مبلغ ۴۰ میلیون دلار درآمد حاصل از فروش میعانات گازی را به ایران انتقال میداده که به دلیل تحریم‌ها ، امکان انجام آن را ندارد . در نتیجه بابک زنجانی وارد عمل شده و از طریق تاجیکستان ، امارات متحده عربی‌ ، ترکیه و مالزی و با استفاده از ۴ بانک ، این مبلغ را به ایران وارد می‌کند و ۴ میلیون دلار دستمزد دریافت می‌کند .

همین موضوع باعث می شود تا سیف الله جشن ساز (مدیرعامل سابق شرکت بازرگانی نفت ایران) به زنجانی پیشنهاد همکاری بدهد .
بابک زنجانی با استفاده از اوراق سویفیت بانک که از تاجیکستان ، امارات متحده عربی‌ و ترکیه صادر شده بوده ، در مرحله اول قرارداد ۲۴ میلیون بشکه نفت ، ۱۰ میلیون بشکه میعانات و ۲ میلیون تن‌ مازوت تحویل گرفته و به فروش میرساند . مبلغ اصلی‌ قرارداد ، ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون یورو محاسبه می شود که بایستی ۱۰ درصد از کل مبلغ فروش ، به عنوان دستمزد به بابک زنجانی پرداخت شود .







یکی از موارد مهم در پرونده بابک زنجانی ، ورود او به سازمان تامین اجتماعی است .




اطلاعات تکمیلی درباره بابک زنجانی :






تصاویر تکمیلی :








حمید فلاح هروی


حمید فلاح هروی



حمید فلاح هروی


حسین شیرازی منش و حمیدرضا بقایی
 



حسین شیرازی منش



فواد شکوری گنجوی




سیدحسن میرکاظمی




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر