آشنایی با سعید امامی



 
نام : سعید امامی
نام پدر : علی‌ اکبر امامی
نام مادر : همارخ اعتماد
تاریخ و مکان تولد : ۱۳۳۶/۱۰/۲۴ - شیراز
تاریخ و مکان فوت : ۱۳۷۸/۳/۲۹ - بیمارستان لقمان الدوله در تهران
محل دفن : تهران - بهشت زهرا - قطعه ۷۳ ، ردیف ۶۲ ، شماره ۶۰

جشن ازدواج در سال ۱۳۵۸ در شهر واشینگتن
از راست : ادواردو آنیلی ، سعید امامی ، فهیمه دری نوگورانی ، ناشناس ، محمدنبی پروین



سخنرانی سعید امامی در سال ۱۳۵۹ در واشنگتن

سعید امامی بعد از گرفتن دیپلم ریاضی در ایران ، در سال ۱۳۵۵ با سهمیه بورسیه به واشنگتن رفته و با گرفتن مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه شهر Stillwater در ایالت Oklahoma ، در تاریخ ۱۳۵۸/۱/۱۹ به ایران بازمیگردد .
در سال ۱۳۶۱ به اطلاعات نخست وزیری (۱) می رود و پس از ادغام نهادهای امنیتی و تشکیل وزارت اطلاعات در سال ۱۳۶۲ ، توسط سعید حجاریان به عضویت وزارت اطلاعات درآمد (۲) و به عنوان کارشناس و تحلیلگر مسائل بین المللی مشغول کار شد .

مهدی صدرزاده جهرمی : دایی مادر سعید امامی

با انتصاب محمد محمدی ری‌ شهری به سمت وزیر اطلاعات ، سعید امامی مدیرکل شرق و غرب معاونت خارجی شد با انتصاب علی فلاحیان به سمت وزیر اطلاعات ، معاون امنیت  شد و مدتی بعد ، به عنوان معاون بررسی (۳) منصوب شد  و با انتصاب دری نجف آبادی به عنوان وزیر اطلاعات ، مدیرکل حوزه مشاوران وزارت اطلاعات شد .
از اقدامات سعید امامی وی در این دوران ، طرح اصلاح قانون مطبوعات است که در نامه ای به وزیر اطلاعات در تاریخ ۱۳۷۷/۷/۱۶ با موضوع فضاسازی فرهنگی به شماره ۲۵۱/خ/۴۱ و با اسم رمز ۱۰۴ (۴) ضمن برشمردن خطرهای امنیتی کانون نویسندگان ایران و سایر فعالان فرهنگی مانند مترجمان و مولفان و شاعران و گزارشگران ، راهکارهایی از قبیل ایجاد جریانهای قانونی موازی و ایجاد انشعاب و اختلاف و ممنوع القلم و ممنوع النشر کردن و تشکیل دادگاه صنفی از نوع انتظامی را جهت پوشش دهی حوزه های کتاب ، مطبوعات ، تئاتر ، سینما و موسیقی و محکو‌م کردن قانونی افراد جهت تقویت تشکل های خودی و بیرون راندن تشکلهای مخالف ، پیشنهاد میکند .
سعید امامی با لورفتن قتل های زنجیره ای ، در ۱۳۷۷/۱۰/۷ در مقابل پارک مینی سیتی در ابتدای شهرک شهید محلاتی در تهران بازداشت و به سلول انفرادی شماره ۴۰۷ زندان توحید منتقل شد و در تاریخ ۱۳۷۸/۳/۲۵ در حمام زندان توحید ( در طبقه همکف و قسمت شرقی این زندان ) با خوردن واجبی ، اقدام به خودکشی کرده و به بیمارستان سینا و سپس به بیمارستان لقمان الدوله منتقل و در تاریخ ۱۳۷۸/۳/۲۸ به دلیل تزریق آمپول حاوی هوا به وی ، دچار ایست قلبی شده (۵) و در تاریخ ۱۳۷۸/۳/۲۹ فوت میکند و دلیل فوت ، خودکشی با خوردن داروی نظافت (۵) در زندان اوین اعلام شد .
بعد از اعلام خبر خودکشی امامی در تاریخ ۱۳۷۸/۳/۳۰ توسط محمد نیازی ( رییس وقت سازمان قضایی نیروهای مسلح ) و صدا و سیما ، وزارت اطلاعات فهیمه دری نوگورانی ( همسر سعید امامی )  و علی اکبر امامی ( پدر سعید امامی ) را دستگیر کردند و آنها را مجبور به اعتراف دروغ برای ارتباط با امریکا و اسراییل کردند .
 فیلم این بازجوییها‌ منتشر شد و واقعیتهای بسیاری را درباره بازجویان وزارت اطلاعات افشا کرد .



سخنرانی سعید امامی در دانشگاه بوعلی سينا شهر همدان در سال ۱۳۷۵ :بخش ۱بخش ۲ - بخش ۳










توضیحات

۱- اداره کل هشتم سابق ساواک ، ویژه فعالیتهای ضد جاسوسی علیه بلوک شرق و اتحاد شوروی سابق که توسط خسرو قنبری تهرانی و سعید حجاریان اداره میشد .

۲- سعید حجاریان در آن زمان ، معاون امنیت و گزینش کیفی کارکنان وزارت اطلاعات بود . درباره گزینش سعید امامی دو نقل قول از سعید حجاریان وجود دارد :
اول : حجاریان با اطلاع از سابقه سعید امامی در همکاری با سازمان اطلاعات و امنیت کشور ( ساواک ) در جمع‌آوری اطلاعات از کنفدراسیون دانش‌جویان ایرانی و نیز نسبت خانوادگی او با وابسته نظامی حکومت شاهنشاهی در امریکا ، با وجود تلاش برای اخراج امامی ، به نتیجه ای نمی رسد و به درج این نکته در پرونده وی که مسئولیت های مهم و حساس به او سپرده نشود ، اکتفا می کند . سعید حجاریان می‌گوید : " سعید امامی برای وزارت اطلاعات خطرناک بود . او به اصل پیروی از فرماندهی بیش‌تر از اصل اقدام به تشخیص مصلحت مملکت ، اعتقاد داشت . در امریکا تحصیل کرده بود و به‌عنوان منبع خارجی در امریکای شمالی بسیار موفق بود . من با استخدام او به شرطی موافقت کردم که فقط در حد منبع خارجی ، جریان ارسال اطلاعات از بیرون به داخل وزارت اطلاعات را هدایت کند و در داخل وزارت اطلاعات ، هیچ سمتی نداشته باشد " .
دوم : حجاریان اطلاع داشته که سعید امامی سابقه عضویت در کنفدراسیون دانشجویان ایرانی را دارد اما چون دانشجوهایی از طیف های مختلف در این كنفدراسیون فعالیت میکرده اند ، به این موضوع اهمیتی نداده و او را برای عضویت در وزارت اطلاعات ، تایید کرده است . 

۳- وظیفه معاونت بررسی وزارت اطلاعات ، تحقیق ، بررسی ، جمع آوری و سازماندهی اطلاعات به منظور ارائه به مقامات حکومت ، در قالب سمینارها ، بولتن‌ها و خبرنامه ها است . معاون بررسی تقریبا با تمام منبع ها و جاسوسها ارتباط دارد و توانایی انتشار اطلاعات درست یا نادرست مورد نظرش را دارد.

۴- این نامه در روزنامه سلام در ۱۳۷۸/۴/۱۵ چاپ شد که باعث توقیف این روزنامه و ایجاد فاجعه کوی دانشگاه تهران بدلیل مخالفت دانشجویان با این طرح و لغو روزنامه سلام شد .

۵- در تاریخ ۱۳۷۸/۳/۲۷ پزشکان بیمارستان لقمان الدوله ، وضعیت او را خوب ارزیابی کرده و اجازه مرخصی داده بودند بعد از اینکه تصمیم گرفته شد دو ساعت دیگر در بیمارستان بماند ، به دلیل ایست قلبی فوت کرد .

۶- به گفته انجمن علوم آزمایشگاهی ایران ، واجبی هایی که در ایران فروخته میشوند ، بدون ارسنیک بوده و خوردن آنها منجر به مرگ نمیشود و حتی اگر ارسنیک داشته باشند ، علت مرگ سعید امامی باید پارگی دستگاه گوارش و خونریزی شدید داخلی باشد در حالیکه علت مرگ ، ایست قلبی اعلام شد .
 

۱ نظر:

Unknown گفت...

سلام دوست من . خسته نباشی‌. معر۳۰ بابت مطلب خوبت. امیدوارم همیشه موفق باشی‌. خوشحال میشم در زمینه خبر رسانی و افشا گری بیشتر با هم در ارتباط باشیم. ممنون و خسته نباشی‌

ارسال یک نظر